28 Mayıs 2018 Pazartesi

'Onurlu Yaşam Hakkı Herkesin Hakkı'


BASINA ve KAMUOYUNA DUYURULUR

 ‘Onurlu Yaşam Hakkı Herkesin Hakkı ‘

                ‘BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu’ olarak Antalya da 15 Ocak 2017 tarihinde kurulduğumuzu duyurarak, LGBTİ+ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ) bireylerin uğradıkları şiddet ve ayrımcılıklara karşı mücadelemize başladık. Aynı zamanda lgbti+ bireylerin sağlık, eğitim, hukuki, iş hayatı,… gibi hayatın her alanında görünür olması ve tüm yurttaşlar gibi eşit şartlarda hayatlarını idame ettirmeleri anlamında da çalışmalarımız devam etmektedir.
                  Şüphesiz ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok yerinde de lgbti+ bireylere karşı şiddet, nefret, ayrımcılık ve görmezden gelme devam etmektedir. 27 haziran 1969 Amerika/Stonwall olaylarında polisin şiddetine karşı direnen lgbti+ bireylerin başlattığı  başkaldırı ile, tüm dünya da her sene haziran ayı son haftası onur haftası (pride) etkinlikleri ve yürüyüşleri organize edilir.
                 Antalya da bir araya gelen BİZ lgbti+ bireyler de; 29 Haziran – 1 Temmuz 2017 tarihleri arasında; panel, sunum, atölye çalışması, film gösterimleri gibi çeşitli buluşmalarla, 1. Antalya onur haftası etkinliklerini gerçekleştireceğiz ve bir sonraki sene bu organizasyonumuzu uluslar arası paydaşlarla programlayacağımızı şimdiden duyuruyoruz.
                 Tüm vatandaşların yaşam şartlarının eşit, adil ve refah bir düzeyde olması inancımızla sizleri de bizlerle beraber :
                                                     ‘Onurlu Yaşama Hakkı Herkesin Hakkı’
                                                                  Haykırışımıza dahil olmaya davet ediyoruz.


                               BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu