11 Haziran 2019 Salı

3. Antalya Onur Haftası etkinlikleri, gönüllü gözlemciler tarafından raporlanacak.

3. Antalya Onur Haftası

14 - 16 Haziran 2019


Antalya da 90'lı yılların sonunda birbirlerini bulmaya başlayan lgbti+ 'ler , sonraki yıllarda süreci hak temelli çalışan gruplara dönüştürmeye başlıyorlar.
2017 yılına kadar farklı isimlerle bir araya gelmiş ve çalışmalar yürütmüş bu gruplar,  kentte lgbti+ hakları anlamında ilkleri gerçekleştirmesi anlamında önem taşıyor.
ve 15 Ocak 2017 tarihinde Antalya merkezli kurulan 'BiZ lgbti+ Topluluğu' 2 yıllık faaliyetleri sonrası;
 8 Mart 2019 tarihinde dernek olarak
'BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği'
adını alıyor.
Kurulduğu yıldan bu yana her yıl haziran ayında onur haftasını organize eden dernek komisyonu; 3. Antalya Onur Haftası tarih ve programını da yayınladı.
Komisyon, program ve etkinlikler üzerine çalışırken bağımsız bir gözlemciler grubu kurulması gerektiği kararında hemfikir oldular.
gönüllülüğün esas olduğu ve farklı kurum/kuruluşları temsilen dahil olunabileceği gibi bağımsız, bireysel olarak da tüm etkinliklerde gözlemci olarak bulunmak mümkün.
gözlemcilerden beklentimiz katılabildikleri etkinliklerde olası yaşanabilecek şiddet, engelleme ve/veya herhangi bir hak ihlali durumunda gözlem, kayıt alma, fotoğraf çekme, belgeleme,... raporlama ve kamuoyu ile paylaşmasıdır.
Gönlümüzden geçen, mutlu bir onur haftasını daha kentimizde sorunsuzca tamamlamak ve Antalya'nın demokrasi, eşitlik, özgürlük gibi kavramlar üzerinden kazanımlarına bir yenisini daha eklemek...
3. Antalya Onur Haftası Komisyonu olarak
Lgbti+ dostu kent; Antalya da sizleri de program kapsamında etkinliklerimizde görmekten sevinç duyacağız.


(Gözlemciler Grubuna dahil olmak, 
benim de yapabileceklerim var! diyorsanız
lütfen bizimle iletişime geçiniz)

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği
3. Antalya Onur Haftası Komisyonu
antalyapride@gmail.com